Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 22. 07:26, péntek | Belföld
Forrás: mti

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek karácsonykor

Folyamatos és zökkenőmentes lesz betegellátás a karácsonyi időszakban is az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt. A patikák ügyeleti rend szerint lesznek nyitva.

Az OMSZ tájékoztatása szerint a mentőszolgálat 254 mentőállomásán csaknem ezerötszázan - mentőápolók, mentőgépkocsi-vezetők, mentőtisztek, mentőorvosok, mentésirányítók - teljesítenek majd szolgálatot. Karácsonykor a mentőegységek Budapesten rendszerint napi hétszázszor, míg országszerte több mint 2500 esetben nyújtanak életmentő segítséget.

Kiemelték, az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma - különösen a fővárosban és a nagyvárosokban - jelentősen megnő.

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) tájékoztatása szerint december 24-én a vasárnap is nyitva tartó gyógyszertárak nem a szokásos vasárnapi munkarendjük szerint, hanem általában 14 óráig tartanak nyitva. December 25-én, hétfőn, valamint 26-án, kedden kizárólag az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

December 31-én, vasárnap a szokásos vasárnapi nyitva tartás szerint lesznek nyitva a gyógyszertárak, míg január 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárakban szerezhetők be gyógyszerek.

Emlékeztettek, hogy a gyógyszertáraknak jól látható helyen és jól olvasható módon jelezniük kell a nyitvatartási rendet, a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát és az ügyelet vagy készenlét kezdő és befejező időpontját. Fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján, a www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/ lehet tájékozódni - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.