Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 13. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek húsvétkor

A kórházak és a mentők folyamatosan, a patikák ügyeleti rendben működnek húsvétkor

A betegellátás húsvétkor is folyamatos lesz az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működtetett intézményekben, kórházakban, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az MTI megkeresésére azt írta, hogy április 14-én (nagypénteken), 16-án (húsvétvasárnap) és 17-én (húsvéthétfőn) az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak. Április 15-én, szombaton a szombati munkarendjük szerint tartanak nyitva a patikák, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A gyógyszertárak bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a nyitvatartási rendet, az elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot adó patika nevét, címét, telefonszámát. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is - közölte a hatóság.

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a mentők húsvétkor is teljes készenlétben állnak. A tapasztalatok szerint az ünnepnapokon ugyan nem kell az átlagosnál több esetre számítani, de vannak olyan veszélyek, amelyek a húsvéthoz kapcsolhatók, ezekre külön is fel kell hívni a figyelmet.

A gyermekek szervezetére az alkohol méregként hat, akár életveszélyes állapotot is okozhat, ezért még kis mennyiségben sem szabad szeszes italt inniuk. A húsvéti sütés-főzés is veszélyt jelenthet a gyermek számára, magára ránthatja a forró vízzel, levessel teli edényt, forrázást, égési sérülést szenvedhet - hívták fel a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.