Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Október 04. 08:19, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

A kétharmad zavarja az EU-biztost

A kétharmad zavarja az EU-biztost

Neelie Kroes digitális politikáért felelős uniós biztos a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette: Lengyelországban a katolikus televíziót nem pécézték ki vagy támadják vallási, illetve politikai alapon, szemben a magyar Klubrádióval.

Hozzátette: egy olyan politikai környezetben – Magyarországon –, ahol egy pártnak „akkora többsége van”, ott különleges erőfeszítésekre van szükség, hogy biztosítani lehessen a média szabadságát. Arra a kérdésre, hogy miért nem érdekli a lengyel TV Trwam elhallgattatási kísérlete, amely ellen a hét végén mintegy százezer ember tüntetett Varsóban, azt felelte: az lengyel belügy, míg a Klubrádió még akkor is uniós ügy, ha nem európai jogszabályokról van szó. „Hozzáállás és vitakultúra kérdése” az, ami a Klubrádióval történik, és ezen kérdésekben a biztos – közölte Ryan Heath szóvivő – a médiapluralizmus érdekében emeli fel hangját, méghozzá erősen, függetlenül attól, hogy van-e a kezében törvényi hatalom további lépések megtételére.

Mint ismeretes, Neelie Kroes az elmúlt hónapokban hangos bírálatokkal, meghallgatások szervezésével és tiltakozással állt ki a frekvenciáin változatlan hangerővel szóló Klubrádió mellett. Azt a tényt, hogy a Klubrádió sorra nyeri a pereket a bíróságon a Nemzeti Média- és Hírközlési Tanács azon döntése ellen, amely az ismert ultra-balliberális adót nem hirdette meg győztesnek egy pályázaton, a biztos nem a demokrácia kézzelfogható példájának, hanem a Magyarországon uralkodó, a demokráciát és szabadságjogokat súlyosan sértő és korlátozó kormányzásnak tekinti.

Részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.