Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 10. 06:29, péntek | Belföld
Forrás: mti

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a csalók

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a csalók

A járvány terjedésével mindenhol megjelentek a koronavírusos csalók, akik elsősorban pénzt, személyes adatokat és internetes jelszavakat akarnak kicsikarni áldozataikból - hangzott el az M1 csatornán.

Magyarországon is vannak ilyen esetek, a rendőrség a napokban fogta el azt a két budapesti szélhámost, akik az interneten kínáltak szájmaszkokat, a pénzt előre kérték átutalással, de végül nem szállítottak ki semmit - emlékeztettek.

Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője azt mondta, ha egy hiányárut nagyon jó áron ajánlanak az interneten, nagyon sokszor csalásról van szó. Érdemes utánanézni a weboldalnak, az idősebbeknek akár kérni az unkák, gyermekek segítségét ebben.

A csalások típusai nem változtak, csak az emberek aktuális félelmével összecsengő kontextusban jelenek meg - mondta Németh Ágnes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.