Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 13. 11:58, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

A hőség ellenére sem dőlt meg az áramfogyasztási rekord, és valószínűleg már nem is fog

- mondta Berczelly Réka, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. kommunikációs főmunkatársa az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában. Megjegyezte, áramfogyasztási rekordok csak összefüggő kánikula idején tudnak megdőlni, azonban az időjárás idén nem úgy alakult.

Kifejtette, hogy a nagyfeszültségű villamosenergia hálózatot üzemeltető Mavir az elmúlt években júniusban, illetve július közepéig mérte a legmagasabb fogyasztási adatokat. Mivel július közepétől az emberek általában elmennek szabadságra, és bizonyos üzemek is leállnak, nyári szünetet tartanak, ezért onnantól a fogyasztás valószínűleg nem fog csúcsokat dönteni. Augusztusban szokott a legmelegebb lenni, azonban akkor kiemelkedően alacsony értékeket szoktak mérni, amit szintén a szabadságolásokkal magyaráznak - tette hozzá.

Berczelly Réka arról is beszélt, hogy idén június 28-án mérték a csúcsot, a fogyasztás 6300 megawatt körül volt, ami a harmadik legmagasabb érték az elmúlt években. Két évvel ezelőtt volt az eddigi nyári csúcs, akkor 6450 megawatt volt Magyarország áramigénye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.