Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 20. 08:45, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szavaz a parlament

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szavaz a parlament

Az Országgyűlés kedden 2021 nyaráig meghosszabbíthatja a koronavírus-járvány miatt elrendelt hiteltörlesztési moratóriumot.

A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

Ekkor döntenek a hitelmoratórium meghosszabbításáról, amivel a kormány célja, hogy egyes kiemelt társadalmi csoportoknak, így a nyugdíjasoknak, a szülőknek, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak fennmaradjon a hitel- és kölcsönszerződésre, illetve pénzügyi lízingszerződésre vonatkozó törlesztési, fizetési moratórium 2021. június 30-ig.

A képviselők emellett szavaznak a hozzátartozók sérelmére elkövetett súlyos erőszakos bűncselekmények áldozatainak fokozottabb védelmét szorgalmazó kormányzati javaslatról is.

A határozathozatalok után hat előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. Terítékre kerülnek a kormány legfrissebb adómódosítási javaslatai, a családi gazdaságról szóló törvényjavalat, valamint klímapolitikai változtatások.

Az Országgyűlés szerdán a tavalyi költségvetés zárszámadásának tárgyalásával folytatja munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.