Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 07. 14:27, kedd | Belföld
Forrás: Trivial

A gyógyvizek országa vagyunk - Nemzetközi díjözön a hazai fürdőknek

A gyógyvizek országa vagyunk - Nemzetközi díjözön a hazai fürdőknek

Magyarország a fürdők országa. Ez talán közhelyként hangzik, mégis időről-időre bizonyítanak a hazai gyógyfürdők a nemzetközi megmérettetéseken is.

Hévíznek a közelmúltban ítélte oda az Európai Fürdő Szövetség (ESPA-European Spas Assotioation) az Innovatív fürdő- és gyógyhelynek járó rangos díjat. A fürdőváros, az elismerést a Hévízi Tradicionális Kúra védjegy, valamint a hévízi szálláskiadók támogatása érdekében kifejlesztett egyedi pályázati rendszer kidolgozásáért és megvalósításáért kapta. Hévíz városa 2015 nyarán a Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében saját védjegyet hozott létre, melynek alapja a helyi gyógyvíz. A kúrával kapcsolatos minősítési oklevelet több hévízi szolgáltató is megkapta, mely rendelkezik a szükséges technikai háttérrel. Jelenleg az ESPA tagjai 20 európai ország szakmai szövetségei és gyógyfürdői, melyek közül minden évben kategóriánként egy nyertes város kaphatja meg a díjat. Az Innovációs Díj célja a fürdővárosok új ötleteinek, eszközeinek vagy folyamatainak elismerése és megismertetése világszerte.

Idén májusban nyerte el a budapesti Széchenyi Fürdő „Az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője” díjat. Az IMTJ- t, független nemzetközi zsűri mintegy 21 kategóriában, az egészségturisztika területén kiemelkedő eredményt felmutató vállalkozásoknak ítéli oda. Európa legnagyobb és Pest legrégebbi műemlék-gyógyfürdője a főváros egyik jellegzetes látnivalója, az elmúlt években három jelentősebb felújításon esett át.

Ugyancsak tavasszal nyerte el a DHSR Margitsziget, az IMTJ Medical Travel Awards 2016 "Év gyógyturisztikai szolgáltatója" címet. A kiemelkedő nemzetközi díjat a szálloda azon erőfeszítéseiért kapta, amelyekkel hozzájárult ahhoz, hogy minél több nemzetközi gyógyvendég válassza Budapestet. A díjátadóra Madridban került sor, az IMTJ Medical Travel éves konferenciájának keretében, melyen a gyógyutaztatás és gyógyturisztikai szektor legelismertebb szakértői és szolgáltatói vettek részt.

Az említetteken túl még számos hazai és nemzetközi elismerés és minősítés, további fejlesztésekre, még színvonalasabb, teljesebb körű szolgáltatások kialakítására inspirálják kedvelt fürdőhelyinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére