Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2018. Július 31. 17:45, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

A grúzoknak engedélyezték a marihuána fogyasztását

A grúzoknak engedélyezték a marihuána fogyasztását

Georgiában az alkotmánybíróság megsemmisítette azokat a bírságokat, amelyekkel eddig a marihuána fogyasztását akadályozták, mondván, hogy a büntetés ellentmond a kaukázusi ország alkotmányának.

A hétfői ítéletig - melyről kedden számolt be a média - a georgiai büntető törvénykönyv nem szabadságvesztés jellegű büntetéseket - pénzbírságot (mintegy 170 euró értékben), illetve közérdekű munkát - helyezett kilátásba e kábítószerek fogyasztóival szemben.

A testület ítéletében pontosította, hogy a kábítószer-fogyasztás üldözése akkor igazolható, ha a drog jelent egy harmadik fél számára, például az oktatási intézményekben és egyes közterületeken.

A grúz kormányt korábban bírálatok érték jogvédők részéről amiatt, hogy olyan politikát folytat, amely túlzottan megtorló a kábítószer élvezőivel szemben.

Idén májusban emberek ezrei tüntettek a fővárosban, Tbilisziben, tiltakozva a kábítószer-ellenes küzdelem jegyében a diszkókban végrehajtott rendőrségi razziák ellen.

Egyes emberek, akik jelen voltak a diszkókban a razziák idején, felpanaszolták, hogy a rendőrség aránytalan mértékben használt erőszakot velük szemben, továbbá a hatóságok által megrendezett volt a kábítószer megtalálása.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 16:01, csütörtök | Külföld

Hamarosan indul a Marsra a NASA legújabb marsjárója

Július 17-én indul a Marsra az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb marsjárója, a Perseverance (Állhatatosság).

2020. Június 04. 11:06, csütörtök | Külföld

Új gyanúsított van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyében

Új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének. A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.

2020. Június 04. 09:05, csütörtök | Külföld

Késes támadás történt egy kínai általános iskolában

Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit - írta a China Daily című kínai pártlap.

2020. Június 04. 07:33, csütörtök | Külföld

Súlyosbítják a vádat a Floyd halálát okozó rendőr ellen, és társait is letartóztatják

Súlyosbítják az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőr elleni vádat, és letartóztatási parancsot adtak ki a három másik intézkedő rendőr ellen is