Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Május 30. 12:47, csütörtök | Belföld
Forrás: http://www.technet.hu/

A Facebook népe találta meg a lopott autót

A Facebook népe találta meg a lopott autót

Elloptak egy Ford Fiestát. Ez sajnos viszonylag sűrűn megtörténhet, az viszont már nem annyira általános, hogy másfél nap alatt meg is találják, mégpedig a Facebook segítségével.

Két elkeseredett Ford Fiesta-tulajdonos úgy döntött, hogy kedd reggel ellopott kocsiját a föld alól is felkutatja, és készített egy Facebook oldalt, ahol arra kérte az embereket, hogy ha bárhol meglátnak egy fekete Ford Fiestát, fotózzák le, és küldjék el e-mailben a blogjatek@gmail.com címre. Nyomravezetői díjat is felajánlottak: az, aki a legtöbb olyan képet küldi, amin jól olvasható az autó rendszáma, és azt is megírja mellé, hogy pontosan hol készült a kép, húszezer forintot kap, aki pedig megtalálja magát az ellopott LWB 277 rendszámú autót, százezer forint üti a markát.


A Szűcs Ádám és Salamon Éva autótulajdonosok felhívására özönleni kezdtek a Ford Fiesta fotók, és pillanatok alatt majdnem 1000 lájkolója lett az általuk létrehozott oldalnak. A kedden délben indított "kampány" szerda koraestére beérett, ugyanis megtalálták a keresett gépjárművet, és azóta már a rendőrségi helyszínelés is lezajlott. Kivételesen úgy tűnik, nem baj, ha sokat időt töltünk a Facebook előtt.


Az ötlet kétségtelenül zseniális, hiszen látható, hogy a közösségi média pillanatok alatt beindított egy olyan láncreakciót, aminek hatására mindenki az ellopott fekete Ford Fiestáról kezdett beszélni, több internetes újság megírta, és még rádiókban is erről volt szó. Többekben felmerült ugyanakkor, hogy az egész csak egy médiahack, vagy valamilyen bújtatott gerillamarketing akció. Mi mindenesetre azt a verziót akarjuk elhinni, hogy a dolog nem erről szólt, hanem arról, hogy élelmes fiatalok zseniális ötlettől vezérelve, a legnagyobb közösségi oldal segítségével másfél nap alatt megtalálták ellopott autójukat. Előbb-utóbb úgyis kiderül, hogy naivak voltunk-e, vagy sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.