Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 22. 14:19, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

A Debrecen már nem nyeretlen a B1-ben

A Debrecen már nem nyeretlen a B1-ben

A BoxingONE Championship vasárnapi versenynapján a „Debrecen Thunders” gárdája a „Galánta Kids” együttesét fogadta a hajdúsági megyeszékhely egyik ismert bevásárlóközpontjában felállított szorítóban.

A bajnoki forduló előtt a debreceniek csapatfőnöke, Szabó Sándor köszöntötte a Kínából néhány órával előtte hazatért Nagy Tímeát, aki bronzérmet szerzett a felnőtt női világbajnokságon, éspedig a 81 kilósok mezőnyében.

A B1 mérkőzést mindkét csapat nyeretlenül várta, bár mind a Debrecen, mind a Galánta masszív, erős csapat, csak a 2012-es szezonban eddig elkerülte őket a szerencse. Így a balszerencse sorozat megtörése reményében várták az ökölvívók, hogy ringbe szólítsa őket a műsorközlő.

56 kilóban az egy súllyal lejjebb „elsőszámú olimpiai tartalék” Kalucza Norbert a fiatal Ladislav Matus ellen meccselt, s bár a szlovákiai fiú derekasan küzdött, nagyon sok ütést kapott, ekképp edzője nagyon megfontolt szakmai döntést hozva, a második menet után kivette tanítványát a mérkőzésből. (2:0) 60 kilóban a második olimpiájára készülő sámsoni Varga Miklós, aki a debreceniek „dzsókereként” lépett ringbe, igen hamar, nagyjából egy perc után „számoltatott” riválisára, Patrik Polákra. A nagy főlényt látva, a galántaiak mestere, Tomi „Kid” Kovács bedobta a törülközőt. Ezzel a sikerrel Varga négy pontot szerzett a hazaiaknak, ugyanis győzelemért járó két pont mellé egyet azért kapott, mert csapata „dzsókere” volt, míg az első menetes sikerért még egy extra pontot is bezsebelt. Ez volt egyébként a B1 történetének első 4 pontos küzdelme. (6:0)

64 kilóban Patrik Rajcsányi és Török János nagyszerű, hajtós meccset bokszolt, ahol a szlovákiai bunyós elmozgásból, Török zárt fedezékből küzdött. A pontozóbírók döntetlenre ítélték az összecsapást, noha valószínűleg nem reklamálhatott volna senki sem teljes meggyőződésből, ha a galántai „dzsóker” Rajcsányi három ponttal távozik a ringből. (7:1)

69 kilogrammban Ferdinand Mikulas és Hegyi Barnabás feszült egymásnak. A két bunyós keményen odaállt a másik elé, és onnan ütögettek felváltva. Két perc után a felek „csínybe” ütöttek, s az addig inkább testen eredményes Hegyi komolyan megroggyant Ferdinand jobbhorgától, így teljesen jogosan számolt rá a szerb mérkőzésvezető. A következő felvonásban a szlovákiai ökölvívó orra megsérült, többször ápolni kellett, s a mozgása is eléggé szétesett. A záró szakaszban már egyértelműen Hegyi uralta a küzdelmet, bár ellenfele ekkor is még több jó akciót vezetett. Hegyi tisztán megnyerte a meccset. (9:1) 75 kilóban változatos, oda-vissza küzdelmet vívott egymással Lukas Elias és Nagy Bence. A vége döntetlen lett, bár az első menetben még úgy tűnt, hogy a debreceni bunyós felülmúlhatja riválisát. (10:2)

81 kg-ban a másik „Nagy-fiú”, Nagy Péter esélyt sem adott ellenfelének, Frantisek Ivancik-nak, aki gyakorlatilag az első 3 percben ki sem tudott jönni a saját sarkából. A galántai mester a nagy fölényt látva – az első menet után - természetesen feladta az egyoldalú meccset. (12:2). Nehézsúlyban változatos, nagy küzdelmet vívott Michal Plesnik és Deél Szabolcs. A végeredmény – kívülről nézve - igazságos döntetlen volt. (13:3)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: Kalucza Norbert – Ladislav Matus (2:0)
60 kg: Varga Miklós – Patrik Polak (4:0)
64 kg: Török János – Patrik Rajcsányi (1:1)
69 kg: Hegyi Barnabás – Mikulas Ferdinand (2:0)
75 kg: Nagy Bence – Lukas Elias (1:1)
81 kg: Nagy Péter – Frantisek Ivancik (2:0)
91 kg: Deél Szabolcs – Michal Plesnik (1:1)

A B1 liga hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el, ahol a friss hírek mellett versenynaptár, televíziós program, exkluzív videók, fotógaléria, valamint aktuális tabella is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait. A liga mérkőzéseinek összefoglalóit a DigiSport csatorna sugározza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.