Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2011. Augusztus 21. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A búza miatt nem emelkedhet a kenyér ára

A búza miatt nem emelkedhet a kenyér ára

Budapesten a Szent István-napi kenyér megszentelésével kezdődött a Magyar Pékszövetség rendezvénye.

Az élelmiszer-biztonságért is felelős államtitkár szerint a bőséges, jó minőségű idei termés után a búza önmagában nem okozhat áremelkedést a pékáruknál.

 

A megáldott és felszeletelt Szent István napi kenyér ízére sokan kíváncsiak voltak. A Magyar Pékszövetség receptje alapján készült, hagyományos és burgonyás kovászból készült kenyér egyes boltokban is kapható. Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: „ez egy rendkívül munkaigényes termék, tehát teljesen más kategóriájú, mint egy sima fehér kenyér”.

Az idei 40 millió tonnás termés 70 százaléka étkezési búza. Kardeván Endre helyettes államtitkár kijelentette: a gabonaárak és a termés miatt nem fog emelkedni a kenyér ára. Hozzátette: azt nehéz megjósolni, hogy az olaj vagy üzemanyagok vagy egyéb dolgok miatt esetleg lesz-e áremelés.

Bár a kormány több rendelettel is segítette a hazai kistermelők piacra jutását, a Magyar Ízek Sétányának kiállítói az alacsony felvásárlási árakra panaszkodtak. A kormány két újabb jogszabályt készít elő. Ősszel léphet hatályba a Magyar Termék Rendelet, amely szerint egy árut csak akkor lehet magyarként értékesíteni, ha minden alapanyagát Magyarországon állították elő. A hungaricum-törvény pedig a prémium kategóriás élelmiszerek forgalmazását szabályozza majd. (pr)

hírTV

Címkék: kenyér

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 15:24, szombat | Belföld

Lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban, iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 14:52, szombat | Belföld

Nyitva tarthatnak a tavaszi munkák elvégzését biztosító üzletek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) javaslatára a kormány úgy döntött,

2021. Március 06. 12:40, szombat | Belföld

Íme a telefonszám, amin kérhető az oltandók adatainak pontosítása

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

2021. Március 06. 11:49, szombat | Belföld

Közzétették a bővített bértámogatás érintett ágazatainak listáját

Közzétette a kormány a honlapján pénteken, mely ágazatok kapnak segítséget a bővített bértámogatás révén.