Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2012. Március 16. 07:03, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

A brit adósbesoroláson is rontott a Fitch

Negatívra rontotta az eddigi stabilról az Nagy-Britannia lehetséges legjobb, 'AAA' államadós-besorolásának kilátását szerda este a Fitch a magas strukturális államháztartási deficitre hivatkozva.

A kilátásrontással együtt megerősítette Nagy-Britannia hosszú futamú szuverén hazai és küladósságának 'AAA' osztályzatát.

A Fitch a besorolás kilátásának negatívra rontását azzal indokolta, hogy a brit államháztartás strukturális hiánya az 'AAA' besorolású szuverén adósok körében a második legnagyobb az Egyesült Államoké után, az eladósodottság mértéke pedig jelentősen meghaladja az 'AAA' kategória mediánértékét. A Fitch mindazonáltal kiemelte azt a véleményét is, hogy a brit kormány költségvetési konszolidációs tervei hitelesek, és ezt tükrözi az elit 'AAA' besorolás megerősítése.A brit pénzügyminisztérium illetékese azt mondta, hogy a döntés megerősíti a deficitlefaragás melletti elkötelezettségüket - írta az ecoline.hu.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 04. 16:01, csütörtök | Külföld

Hamarosan indul a Marsra a NASA legújabb marsjárója

Július 17-én indul a Marsra az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb marsjárója, a Perseverance (Állhatatosság).

2020. Június 04. 11:06, csütörtök | Külföld

Új gyanúsított van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány ügyében

Új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének. A Scotland Yard szerda esti londoni bejelentése szerint nagy jelentőségű új nyomozati szálról van szó.

2020. Június 04. 09:05, csütörtök | Külföld

Késes támadás történt egy kínai általános iskolában

Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit - írta a China Daily című kínai pártlap.

2020. Június 04. 07:33, csütörtök | Külföld

Súlyosbítják a vádat a Floyd halálát okozó rendőr ellen, és társait is letartóztatják

Súlyosbítják az afroamerikai George Floyd halálát okozó rendőr elleni vádat, és letartóztatási parancsot adtak ki a három másik intézkedő rendőr ellen is