Városlista
2020. április 5, vasárnap - Vince

Hírek

2019. December 19. 15:06, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

A Brexit-folyamat végigvitele szerepel a brit kormányprogram élén

A Brexit-folyamat végigvitele szerepel a brit kormányprogram élén

A konzervatív párti brit kormány elsődleges feladatának tekinti az Egyesült Királyság kiléptetését az Európai Unióból a távozás jelenleg érvényes január 31-i határnapján

- áll a Boris Johnson vezette kormány csütörtökön bemutatott új törvényalkotási és cselekvési programjában. A programcsomag fő pontjait II. Erzsébet királynő ismertette a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.

A 93 éves uralkodó által felolvasott program szerint a kormány törvénytervezeteket is beterjeszt az alsóház elé annak biztosítására, hogy a brit EU-tagság valóban megszűnjön január 31-én.

A programban szerepel az is, hogy a brit kilépés (Brexit) után London szabadkereskedelmi megállapodáson alapuló új viszonyrendszerre törekszik az Európai Unióval, ugyanakkor kereskedelmi tárgyalásokat kíván kezdeni más globális gazdasági erőcentrumokkal is.

II. Erzsébet királynő csütörtöki trónbeszédével hivatalosan megkezdődött az egy héttel ezelőtti választások után megalakult új brit parlament első törvényalkotási évadja.

Címkék: brexit, brit, kormány

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 05. 07:17, vasárnap | Külföld

A szükségállapot újabb meghosszabbítását kezdeményezi a spanyol kormány

A spanyol kormány a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél - jelentette be a spanyol miniszterelnök madridi online sajtótájékoztatóján szombaton.

2020. Április 05. 05:00, vasárnap | Külföld

Felfüggesztették a külföldön rekedt oroszok hazaszállítását Oroszországban

Oroszország járványügyi megfontolásokból péntek éjféltől határozatlan időre felfüggesztette a külföldön rekedt állampolgárainak tömeges hazaszállítását.

2020. Április 04. 17:12, szombat | Külföld

Kínában a járvány halálos áldozataira emlékeztek

A koronavírus-járvány halálos áldozataira emlékeztek Kínában szombaton.

2020. Április 04. 15:06, szombat | Külföld

Virtuálisan lehet bebarangolni a leghíresebb egyiptomi lelőhelyek és múzeumok egy részét

Virtuálisan lehet bebarangolni Egyiptom leghíresebb régészeti lelőhelyeinek és múzeumainak egy részét az észak-afrikai ország turisztikai és régiségügyi minisztériuma által elindított kezdeményezés keretében.