Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 02. 11:44, péntek | Belföld
Forrás: MTI

A behajtási engedélyeket ellenőrzik a Margitszigeten

A behajtási engedélyeket ellenőrzik a Margitszigeten

Hétfőn razzia indul a budapesti Margitszigeten, a közterület-felügyelők a behajtási engedélyeket ellenőrzik - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának közterület-felügyelői a sziget egész területén ellenőrzik a behajtási engedélyeket és a kocsival várakozók jogosultságát. Az első három napban csak figyelmeztetik a betartandó szabályokra az autósokat, csütörtöktől viszont már a jogszabályban foglalt szankciókat is alkalmazhatják, vagyis akár el is szállíttathatják a szabályszegő autósok járművét.
Felidézték, hogy egy közgyűlési rendelet szerint a Margitsziget kiemelten védett övezet, amely elsősorban a pihenés, a kikapcsolódás helyszíne, a sziget nyugalma és értékeinek megóvása érdekében az autósok csak korlátozottan használhatják a területet.
A sziget Margit hídi bejáratán csak a BKV-buszok, valamint a mentők, a tűzoltók, a rendőrség autói hajthatnak be; az Árpád hídi behajtónál pedig azok a járművek mehetnek be, amelyeknek van a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által kiadott behajtási hozzájárulásuk. A közlemény arra is felhívta a figyelmet, hogy a behajtási engedélyek nem jogosítják fel az érintetteket, hogy várakozzanak vagy parkoljanak is.
A mozgáskorlátozott kártyával rendelkezők számára a behajtás és a várakozás is megengedett - tette hozzá az önkormányzat, amely azt is közölte: az Árpád hídnál a BKK és a rendészeti igazgatóság információs pultot helyezett ki a szigeten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére