Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2011. Július 25. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

8 milliárd forint kamatmentes kölcsönt kapnak a károsult gazdák

A fagykárok által legjobban sújtott termelők mintegy 1,3 milliárd forint gyorssegélyt kapnak a Magyar Közlöny 87. számában közzétett kormányhatározat értelmében.

A károsult gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

A fagykárok által leginkább érintett termelők között 1,3 milliárd forint gyorssegélyt oszt ki a kormány. Az előzetes számítások szerint 28-30 ezer hektár károsult területről van szó. A három összetevőből álló intézkedéscsomag a becslések szerint a májusi károk csaknem 50 százalékát fedezi. A gazdák mielőbbi talpra állása érdekében legfeljebb 20 éves lejáratú, kamat- és banki költségmentes hitel felvételére is lehetőség nyílik 8 milliárd forintos keretben.

Továbbá az Agrárkár-enyhítési rendszerből közel 4 milliárd forint jut a fagykárok mérséklésére. A Fagykár Forgóeszköz Hitelprogram keretében hosszú lejáratú forgóeszköz hitelhez juthatnak a károsultak. A teljes mértékben banki kamat- és költségmentes hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás, mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja is.

A kormányrendelet teljes szövege a Magyar Közlöny 2011. évi 87. számában olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fagykár

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 08:42, hétfő | Belföld

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

Országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől az utakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 06. 08:01, hétfő | Belföld

Elfogtak egy adócsalás miatt elítélt szlovák állampolgárt

Elfogtak egy adócsalás miatt korábban hét év börtönbüntetésre ítélt, szlovák állampolgárságú férfit Halásztelken - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap a rendőrség honlapján.

2021. December 05. 18:21, vasárnap | Belföld

Marad a hideg idő

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Emellett napsütésre, de olykor havazásra is készülni kell

2021. December 05. 18:09, vasárnap | Belföld

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el eddig Magyarországon

Több mint 112 ezer határsértőt fogtak el, és több mint 1500 embercsempész ellen indítottak eljárást idén eddig Magyarországon - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatornán.