Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:25, hétfő | Életmód
Forrás: http://www.femina.hu

7 finom immunerősítő tea, amit a gyerekek is szeretni fognak

7 finom immunerősítő tea, amit a gyerekek is szeretni fognak

Itt az ősz, elérkezett a hideg, esős idő. Az őszi hónapoknak ugyanakkor nem kell egyet jelenteniük a megfázásos időszakkal.

Most még nem késő, ám legfőbb ideje elkezdenetek megerősíteni a gyerek immunrendszerét. Nemcsak sok zöldség, gyümölcs és tápláló ételek lehetnek a segítségetekre, hanem finom immunerősítő teák is. A gyerkőcök is szívesen kortyolgatják ezeket, így a te csemetéd is szereti majd őket. Korára való tekintettel add neki őket, hogy ne betegedjen meg ősszel!

1. Csipkebogyótea

C-vitamintartalma miatt a csipkebogyótea nagyszerű immunerősítő. Vigyázz, hogy ne forró vízben áztasd, mert elveszti vitamintartalmát.

2. Bodzatea

A gyerekek a bodzateát is szívesen kortyolgatják, hiszen nagyon finom. Izzasztó hatása miatt jó fegyver a megfázás legyőzésében, mindemellett immunerősítő is.

3. Mézes-citromos tea

Ha gyermeked nem szívesen iszik különleges teákat, akkor gyengére főzött fekete teát is adhatsz neki, hagyományos módon, citrommal és mézzel. A fekete tea flavonoidtartalma miatt, a citrom C-vitamintartalma miatt véd a megfázástól.

4. Mentatea

A mentatea szintén tartalmaz flavonoidokat, emellett cseranyagokat is, emiatt jó immunerősítő.

5. Hársfatea

A hársfatea is kitűnő immunerősítő lehet, mivel cseranyagtartalma magas. Mindemellett segíthet legyőzni a meghűlést is, mivel izzasztó és a váladékképződést is serkenti.

6. Gyömbértea

A légúti megbetegedések megelőzésében segíthet a gyömbértea. Ha már megtörtént a baj, akkor csillapíthatod vele a gyerek köhögését.

7. Levendulatea

A levendulatea élénkíti az immunrendszert, emellett pedig gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért egy esetleg már fennálló betegség legyőzésében is segíthet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.