Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 20. 16:06, hétfő | Életmód
Forrás: http://www.femina.hu

50 forintos csodaszer penész ellen: így használd a lakásban!

50 forintos csodaszer penész ellen: így használd a lakásban!

Amellett, hogy nem jelent túl szép látványt, a lakásban megjelenő penész tönkreteheti a burkolatokat, nem beszélve arról, hogy komoly egészségügyi tüneteket, allergiás reakciókat, illetve légúti problémákat is okozhat.

Eltüntetéséhez, ha csak kisebb mértékű a baj, házi szereket is bevethetsz, súlyosabb esetben azonban speciális penészirtót is érdemes lehet beszerezned.

A már kialakult penészfoltok eltávolítása mellett azonban elengedhetetlen a megelőzés is, mely, ha nem a ház szerkezeti problémája áll a háttérben, sokszor már azzal is megoldható, ha csökkented a lakásban a pára jelenlétét, amihez a legtöbb esetben a szellőztetés gyakoriságának növelése is elegendő.

Különféle trükkös módszereket is bevethetsz, a például híres arról, hogy magába szívja a nedvességet, így a párát is képes bizonyos mértékben megkötni. Érdemes ezért egy kis tálka sót kitenned a lakás párásabb helyiségeibe, illetve azokba a sarkokba, melyeket érinti a penészesedés problémája.

Ha dekoratív tálkát használsz, a lakást is hangulatosabbá teheted, emellett akár illóolajat is csepegtethetsz bele, így a helyiség kellemes levegőjéről is gondoskodhatsz.

Ha egy idő után azt látod, hogy a só már nedvesebb, érdemes cserélned. Egy kilogramm só alig kerül többe 150-160 forintnál, ebből azonban akár három-négy tálkányi adag is kijön.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata