Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 06. 07:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

23-an nekik köszönhetik az életüket

23-an nekik köszönhetik az életüket

23 életet mentettek meg a szezonban a balatoni vízi mentők. Az önkéntesekből álló szervezettel a katasztrófavédelem megújítja együttműködését 2012-re.

Idén nyáron több mint ezer esetben riasztották a zánkai központú balatoni vízi mentőket. Elláttak könnyű sérülteket, de súlyosabb töréseket, zúzódásokat is. 2012-re a katasztrófavédelem megújítja együttműködését az önkéntes mentőkkel. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát 1999-ben alapították, a szervezet közhasznú egyesületként működik. 2009-ben és 2010-ben százmillió forint bevétele volt.

Pánczél Andrea, a Mol Nyrt. magyarországi kommunikációs igazgatója elmondta: „Társadalmi szerepvállalásunknak egy fontos pillére, hogy olyan programot támogatunk, amely egyrészt sok embert ér el, másrészt pedig közvetlenül életeket ment illetve baleseteket előz meg.”

A vízi mentők október 31-ig készenléti ügyeletet tartanak. Télen két hajójuk áll szolgálatban a Balatonon. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.