Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Június 19. 15:09, péntek | Külföld
Forrás: http://www.blikk.hu/

18+! Ezek az ISIS terroristáinak legbrutálisabb kivégzései

18+! Ezek az ISIS terroristáinak legbrutálisabb kivégzései

Valószínűleg még a híradások sem tudják pontosan visszaadni, micsoda kegyetlen kivégzéseket hajtanak végre a terroristák, elsősorban az Iszlám Állam (IS) emberei.

A gyakran nyilvános gyilkosságok azért különösen brutálisak, mert a fanatikusok így akarják megfélemlíteni a lakosságot, s bizonyítsák elszántságukat a nyugati országoknak.

A Blikk összegyűjtötte, milyen kíméletlen kivégzésekkel üzennek az terroristák.

Nyilvános akasztás

Az egyik legutóbbi brutális gyilkosság a nyilvános akasztás volt. A jemeni al-Kaida Mukallában két férfit egy hídra akasztott fel, akiket kémkedéssel vádoltak. Egy hete egy dróntámadásban itt ölték meg Nasszer al-Vuhajsit, aki a terrorszervezet Arab-félszigeten működő szárnyát vezette, s az al-Kaida néhai vezérének, Osama bin Ladennek volt a jobbkeze.

A terroristák így álltak bosszút vezérükért, bár az nem derült ki, hogy áldozataik valóban segítették-e a terrorfőnök likvidálását.


Nyilvános akasztás

Lefejezés
A lefejezés gyakori halálbüntetés Szaúd-Arábiában is, ahol az Iszlám Állam nincs jelen. Ám a terroristák is használják ezt a büntetési formát. Viszont nem csak gyilkosok esetében. Több elrabolt, külföldi újságírót, fotóriportert, de turistát is lefejeztek már, hogy az egyes országoktól – Egyesült Államok Nagy-Britannia, Franciaország – így erőszakolják ki: fejezzék be az IS ellen folytatott háborút.


Lefejezés

Tömeges kivégzés
Minthogy az iszlamisták senkit sem kímélnek, így elpusztítják azokat is, akik ellenük harcolnak – még ha azok meg is adják magukat. Az Irakban előrenyomuló IS több száz foglyot lőtt az előre megásatott tömegsírba tavaly nyáron.


Tömeges kivégzés - Fotó: AFP

Élve elégetés
Jordániának üzent az Iszlám Állam azzal, amikor élve égetett el egy vasketrecbe zárt pilótát. A jordán légierő ugyanis részt vett abban a nemzetközi misszióban, ami a terrorállam állásait bombázta. Az egyik bevetés során Muath al-Kasaesbeh repülőgépével 2014. december 25-én lezuhant Rakka városának közelében. A 26 éves férfit elfogták, s bár hazája kész lett volna érte elengedni egy iraki terrorista nőt, végül az alkudozások nem vezetettek eredményre.


Élve elégetés

Keresztre feszítés
Az ókori halálbüntetést az Iszlám Állam előszeretettel használja a meghódított területein. Így Rakkában nem meglepő látvány a nyilvánosan megfeszített elítéltek haláltusája. Ezt a büntetést legtöbbször istenkáromlásért szabják ki a terrorállam területén.


Keresztre feszítés

Halálra kövezés
Az iszlám törvénykezés középkori büntetési formája szinte reneszánszát éli az Iszlám Államban. A házasságon kívüli szexuális kapcsolatért, homoszexualitásért is halál jár, s gyakran az utcán bámészkodók is tevőlegesen részt vesznek az elítélt elpusztításában.


Halálra kövezés

Háztetőről ledobás
Többek között Rakkából és kurdok által a napokban már visszafoglalt Tal Abyadból is érkeztek olyan képek, hogy a városok legmagasabb – 7-10 emeletes, 20-30 méteres – házainak tetejéről taszítottak a mélybe embereket az Iszlám Állam harcosai. Az elítéltek bűne állítólagos homoszexualitásuk volt.

Betontömbbel agyonütés
Az iraki Niniveh mellett fekvő egyik kisvárosban 20-30 kilós betontömbbel zúzta szét két megkötözött, és az útpadkára fektetett férfi fejét a hóhér ez év áprilisában. Az áldozatokat nők meggyilkolásában találták bűnösnek.


Betontömbbel agyonütés

Gyerekek ölnek
A legbrutálisabb azonban az, hogy az IS hóhérai már a tíz éves gyerekekbe is igyekeznek belenevelni a kegyetlenséget, s azt, hogy az emberi életnek nincs értéke. Az IS az év elején töltött fel egy videót az internetre, amelyen egy 10 év körüli gyermek két férfit lő tarkón közvetlen közelről. A szunnita szélsőségesek az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat kémeinek tartották őket.


Gyerekek ölnek

Blikk-információ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.