Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 30. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

10 milliárdos Boeing előrendelés az Aeromexicotól

10 milliárdos Boeing előrendelés az Aeromexicotól

A legújabb generációs Boeing típusokat választotta flottafejlesztési programjának megvalósításához az Aeromexico. A közép-amerikai ország légitársasága összesen 100 darab repülőgépre írt alá vásárlási szándéknyilatkozatot - írja az AIRportal.hu.

Keskenytörzsű flottája számára a Boeing 737-es típuscsalád legújabb, MAX-családját választotta az Aeromexico. A légitársaság 90 darab B737 MAX-8 és MAX-9 változatra jelentette be igényét. A 100 darabos repülőgépvásárlási előszerződés fennmaradó része 10 darab nagy hatótávú Boeing 787 Dreamlinerre szól. Furcsa mód a Boeing közleménye nem, de az eredeti spanyol nyelvű Aeromexico sajtótájékoztató anyag konkrét típusváltozatot is nevesít, mégpedig a hosszított törzsű 787-9-est.

A szerződés összértéke mintegy 10.8 milliárd dollár. Ez a mexikói repüléstörténet eddigi legnagyobb egyösszegű repülőgép beszerzési szándéka, így nem csoda, hogy a Boeing is igyekezett hangsúlyozni a véglegesítésre váró üzlet jelentőségét.

Ray Conner, a Boeing Commercial Airplanes elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a kiválasztott típusok élenjárnak az utaskényelem és az üzemanyag-takarékosság terén, ezért kitűnően fogják szolgálni az Aeromexico flottabővítési és terjeszkedési terveit.

A Boeing lévén, hogy csupán szándéknyilatkozatról van szó egyelőre nem tett említést szállítási dátumokról, az Aeromexico közleménye azonban megintcsak informatívabb, ugyanis a mexikói fél szerint az első 737 MAX-ek 2018-tól állhatnának szolgálatba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.