Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 25. 13:22, szerda | Belföld
Forrás: http://tizdolog.hu

10 DOLOG, AMIVEL ŐRÜLETBE KERGETHETED A PINCÉRT

10 DOLOG, AMIVEL ŐRÜLETBE KERGETHETED A PINCÉRT

10 dolog, amikkel kivívhatod a pincér utálatát:

1. Ha nem köszönsz. – Ha még egy hellót sem tudsz kinyögni, amikor belépsz az étterembe, vagy ha a pincér köszönve lép oda az asztalodhoz és nem viszonzod, ne csodálkozz, ha elfintorodik. Merthogy ő is ember!

2. Ha nem ismered a “Kérem” és “köszönöm” kifejezéseket. – Szintén sokszor hiánycikk, pedig igazán nem tart sokáig elmormolni egy kéremet a rendeléskor vagy egy köszönömöt, mikor eléd rakják az ételt. Próbáld csak ki!

3. Ha lenézően letegezed. – Az, hogy a pincér fiatalabb nálad, még nem jelenti azt egyből, hogy haverok vagytok, és azt meg főleg nem, hogy azért, mert pincér, te felsőbbrendű vagy. Illene megadni a tiszteletet, hiszen az ismeretlen orvost sem tegezed le a kórházban (ugye nem?!), és az okmányirodában sem mondod, hogy “hé, csináld már meg az igazolványomat!”.

4. Ha rendeléskor a mobilod nyomkodod. – Áll a pincér, és várja, hogy a társaság tagjai megrendeljék az ételt, italt. Az egyik vendég azonban épp a mobiljával van elfoglalva, vagy derűsen cseveg az asztaltársával… Bosszantó, mindenkinek. Ha étterembe mész, nyilván éhes vagy – és ehhez bizony rendelni kell!

5. Ha azt várod, hogy AZONNAL megkapd a rendelésed.- Az étterem tele, a pincérek szaladgálnak, a pultos megállás nélkül csapolja a sört, a konyha egyszerre 5 ételt készít; te pedig háborogsz, hogy mi tart már ennyi ideig. Egy csomó minden frissen készül, ha azonnal ételhez szeretnél jutni, válaszd a McDonalds-ot, vagy a kínai éttermeket.

6. Ha a szomszéd asztalt lesed árgus szemekkel. – Gyakori, hogy a vendég reklamál, hogy a másik asztal, aki később ért oda, már eszik, ő pedig még mindig az ételt várja. Nagyon egyszerű matek pedig: például a másik vendég salátáját sokkal kevesebb idő alatt el lehetett készíteni, mint a háborgó vendég tésztáját. Ugyanígy: elképzelhető, hogy az egyik tányéron nagyobb hús van, mint a másikon, de ez amiatt van, hogy nem egy hús-sablonból nyomtatják a húsokat.

7. Ha valamit elszúrt a pincér, és nem szólsz neki. – Sajnos emberek vagyunk, szóval benne van a pakliban, hogy hiba csúszik a rendelésbe, a pincér összekeveri a rendeléseket, vagy elfelejti az egyik kólát. Ilyenkor az, hogy fizetéskor jegyzed meg duzzogva, hogy valami elmaradt, vagy nem is azt kaptad, ami rendeltél, már nem sokat segít. Nyugodtan hívd oda a pincért, és mondd meg neki normális hangnemben, hogy valami hiányzik, nem ezt rendelted, összecserélődött valami! Hidd el, ő rosszabbul érzi majd magát, mint te…

8. Ha nem ízlik az étel, és nem szólsz. – Szólj! A legtöbb helyen elkészítik újra, és sűrű bocsánatkérés után még akár egy ingyen italra is meghívnak. Ha azonban az egészet megetted, és utána mondod el goromba stílusban, hogy pocsék volt, nem igazán tud már senki mit tenni a panaszoddal.

9. Ha zárás előtt 15 perccel érkezel. – Hát ez nem túl kedves. Az éttermek személyzete akár napi 10-12 órát is végigtalpal, hetente egy pihenőnappal, és bizony este 10-kor már alig várja, hogy átfordítsa az ajtón lógó táblát a “Zárva” feliratú oldalára. Ilyenkor érkezni és háromfogásos vacsorát rendelni, majd vacsora után még egy óráig az asztalnál beszélgetni: egyszerűen kegyetlenség.

10. Ha dobálod a pénzt fizetéskor. – Elég megalázó, ha a munkádat annyira értékelik, hogy eléd vágják az étel árát. És itt most még nem is a borravalót hiányoltuk, csak azt az egyszerű gesztust, hogy a kezünkbe adják a pénzt, amikor fizetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.